Založ si blog

Narodeniny

Narodeniny

Jedného krásneho dňa sa Vendelín zobudil , rozhrnul záclony a spoza nich vykuklo slniečko. Usmialo sa mu do izbietky . Vendelín mal narodeniny . Svetlanka sa rozhodla že mu usporiada oslavu . Z obchodíku zaobstarala darček a najkrajšie ozdoby ktoré mala Cyrilka .  Našla novú spoločenskú miestnosť ktorú otvorila víla kvietkov  ktorá sa volala Milka . V miestnosti bolo strašne veľa kvietkov. To Svetlanku veľmi potešilo . Doniesla 10 litrov malinového čajíka a 1 jablkový a 1 čučoriedkový koláčik . Svetlanka pozvala 30 víl . Napokon pozvala Vendelína len na nejaký čajový piknik či čo to . Vendelín prišiel a všetci zakričali PREKVAPENIE!!! . Vendelín sa veľmi potešil a  poďakoval  sa všetkým . Jedli pili hodovali . Nakoniec došlo k  darčekom a Vendelín bol najšťastnejším škriatkom v lesíku . Dostal: novú tyrkysovú košieľku , sadu porcelánového riadu , klobúk  , šatku a 100 ročný herbár . Vendelín bol v tej chvíli najšťastnejším škriatkom na svete . Všetci sa na jeho oslave zabávali popíjali čajík , jedli koláčov mohlo byť aj viac ale každý   tancoval víla Vesna spievala a tancovala najkrajšie tance . A takto sa zabávali  dva dni a dve noci.

 

 

 

 

 

Boľavý zub

18.06.2015

Jedného krásneho dňa sa veverička Cilka prechádzala po lesíku , našla iba jeden jediný oriešok na ktorý dostala takú veľkú chuť že ho musela pohrýzť . Raz zahryzla a bolo po smiechu začal ju strašne bolieť zub . Kričala o stošesť aby jej pomáhali jediný kto ju počul bol Vendelín . Tak sa veľkou rýchlosťou rozbehol za ňou . Doniesol skorocel a handričku , dal [...]

Čarovná Čajovňa

18.06.2015

Za horami za dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial bol jeden lesík, pri tom lesíku stál malý ale neobyčajný príbytok . Býval v ňom škriatok, volal sa Vendelín. Malého Vendelína mali v lesíku ktorý bol taktiež čarovný všetci veľmi radi . V lesíku okrem Vendelína žili aj víly , škriatkovia, veveričky a rôzne iné zvieratká. Vendelín najradšej zbieral [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4190x
Priemerná čítanosť článkov: 1397x

Autor blogu

Kategórie

Archív