Založ si blog

Narodeniny

Narodeniny

Jedného krásneho dňa sa Vendelín zobudil , rozhrnul záclony a spoza nich vykuklo slniečko. Usmialo sa mu do izbietky . Vendelín mal narodeniny . Svetlanka sa rozhodla že mu usporiada oslavu . Z obchodíku zaobstarala darček a najkrajšie ozdoby ktoré mala Cyrilka .  Našla novú spoločenskú miestnosť ktorú otvorila víla kvietkov  ktorá sa volala Milka . V miestnosti bolo strašne veľa kvietkov. To Svetlanku veľmi potešilo . Doniesla 10 litrov malinového čajíka a 1 jablkový a 1 čučoriedkový koláčik . Svetlanka pozvala 30 víl . Napokon pozvala Vendelína len na nejaký čajový piknik či čo to . Vendelín prišiel a všetci zakričali PREKVAPENIE!!! . Vendelín sa veľmi potešil a  poďakoval  sa všetkým . Jedli pili hodovali . Nakoniec došlo k  darčekom a Vendelín bol najšťastnejším škriatkom v lesíku . Dostal: novú tyrkysovú košieľku , sadu porcelánového riadu , klobúk  , šatku a 100 ročný herbár . Vendelín bol v tej chvíli najšťastnejším škriatkom na svete . Všetci sa na jeho oslave zabávali popíjali čajík , jedli koláčov mohlo byť aj viac ale každý   tancoval víla Vesna spievala a tancovala najkrajšie tance . A takto sa zabávali  dva dni a dve noci.

 

 

 

 

 

Boľavý zub

18.06.2015

Jedného krásneho dňa sa veverička Cilka prechádzala po lesíku , našla iba jeden jediný oriešok na ktorý dostala takú veľkú chuť že ho musela pohrýzť . Raz zahryzla a bolo po smiechu začal ju strašne bolieť zub . Kričala o stošesť aby jej pomáhali jediný kto ju počul bol Vendelín . Tak sa veľkou rýchlosťou rozbehol za ňou . Doniesol skorocel a handričku , dal [...]

Čarovná Čajovňa

18.06.2015

Za horami za dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial bol jeden lesík, pri tom lesíku stál malý ale neobyčajný príbytok . Býval v ňom škriatok, volal sa Vendelín. Malého Vendelína mali v lesíku ktorý bol taktiež čarovný všetci veľmi radi . V lesíku okrem Vendelína žili aj víly , škriatkovia, veveričky a rôzne iné zvieratká. Vendelín najradšej zbieral [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4176x
Priemerná čítanosť článkov: 1392x

Autor blogu

Kategórie

Archív