Založ si blog

Čarovná Čajovňa

Za horami za dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial bol jeden lesík, pri tom lesíku stál malý ale neobyčajný príbytok .  Býval v ňom  škriatok, volal sa Vendelín. Malého Vendelína mali v lesíku ktorý bol taktiež čarovný všetci veľmi radi . V lesíku okrem Vendelína žili aj víly , škriatkovia, veveričky a rôzne iné zvieratká. Vendelín najradšej zbieral bylinky zo záhradky v ktorej si ich  aj sám pestuje. Neviem či som spomenula že  v lesíku je aj obchodík ktorý vlastní víla Cyrilka. Vendelín tam rád nakupuje lebo Cyrilka je víla ktorá lieta po svete a vždy zoženie nejaké zaujímavosti. Vendelín sa minule pozrel do zrkadla ktoré priniesla a skoro odpadol lebo sa  nikdy pred tím nevidel.  V lesíku boli aj iné domčeky ale najviac sa Vendelínovi páčil Svetlankin domček Svetlanka bola víla byliniek asi viete prečo sa Vendelínovi páčil. Alebo aj nie? Vendelínovi sa páči Svetlankin dom len kvôli  tomu že je kamarátka s iskričkami a má lampičky. Vendelín bol so Svetlankou veľký kamarát. Hocikedy cez víkend k nemu prišla a z byliniek varili najlepší čaj v lesíku. Raz v nedeľu keď si popíjali z teplého čajíka dostali skvelí nápad. „Otvoríme si spolu čajovňu“ vykríkla Svetlanka dobre keď myslíš že to zvládneme tak sa poďme pustiť do roboty. Zahlásil Vendelín . Vyhliadli si krásne miesto pod starým dubom čajovňu postavili z kvietkov, dreva, machu, listov  a na drevo napísali fixkou ktorú mali samozrejme z obchodíku napísali názov : ČAJOVŇA PRI STAROM DUBE . Vendelín so Svetlankou hneď vedeli že čajovňa bude mať veľký úspech a usporiadali slávnostné otvorenie prvej čajovne v lesíku . Na otvorenie prišlo veľmi veľa víl . Každá doniesla nejaký dar Cyrilka doniesla 10 stolov, stoličiek  a 100 pohárikov a tanierikov . Víly umelkyne doniesli obrazy taštičky a škriatok s podzemnej jaskyne  doniesol drevenú pokladnicu . Vendelín aj so Svetlankou boli na všetko pripravený každému dali čajík a výborný jablkový domáci  koláčik od Svetlanky ktorá je najlepšou pekárkou v lesíku.

 

Narodeniny

19.06.2015

Narodeniny Jedného krásneho dňa sa Vendelín zobudil , rozhrnul záclony a spoza nich vykuklo slniečko. Usmialo sa mu do izbietky . Vendelín mal narodeniny . Svetlanka sa rozhodla že mu usporiada oslavu . Z obchodíku zaobstarala darček a najkrajšie ozdoby ktoré mala Cyrilka . Našla novú spoločenskú miestnosť ktorú otvorila víla kvietkov ktorá sa volala Milka . V miestnosti [...]

Boľavý zub

18.06.2015

Jedného krásneho dňa sa veverička Cilka prechádzala po lesíku , našla iba jeden jediný oriešok na ktorý dostala takú veľkú chuť že ho musela pohrýzť . Raz zahryzla a bolo po smiechu začal ju strašne bolieť zub . Kričala o stošesť aby jej pomáhali jediný kto ju počul bol Vendelín . Tak sa veľkou rýchlosťou rozbehol za ňou . Doniesol skorocel a handričku , dal [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4175x
Priemerná čítanosť článkov: 1392x

Autor blogu

Kategórie

Archív