Založ si blog

Boľavý zub

Jedného krásneho dňa sa veverička Cilka prechádzala po lesíku , našla iba jeden jediný oriešok na ktorý dostala takú veľkú chuť že ho musela pohrýzť  . Raz zahryzla a bolo po smiechu začal ju strašne bolieť zub . Kričala o stošesť aby jej pomáhali jediný kto ju počul bol Vendelín . Tak sa veľkou rýchlosťou rozbehol za ňou . Doniesol skorocel a handričku , dal ju Cilke na zub a odniesol ju domov . Cilka ho poprosila aby jej dal teplý čaj, uložil ju do postele a rozlúskal oriešky ktoré mala v skrýši .  Vendelín nelenil a uvaril Cilke malinový čajík prišiel na to že v čajovni budú od dnes robiť aj ovocné čajíky. Cilka sa mu poďakovala a išla zase hľadať oriešky . Keď vyliezla na strom  veľmi sa zľakla vyľakala ju víla kvapôčka ktorá si  práve kúpila  nové šaty z pavúčej pavučinky a tak sa im tešila že až výskala od radosti . Cilka sa strašne zľakla z jej piskľavého hlasu až spadla zo stromu a zlomila si nožičku . Vendelín ju započul a zobral si svoje zázračné liečivé vrecúško v ktorom mal : skorocel , lopúchový list , bazové, brezové obklady a vždy jeden liečivý čajík z harmančeku . Ale už poďme k Cilke.  Vendelín prišiel na to že Cilka má zlomenú nohu hneď jej dal skoroceloví obklad a posadil ju na lopúchový list s ktorým ju potiahol k domčeku . V domčeku sa veverička ako tak vyliečila ale stále nebola veselá z ničoho sa netešila  . Vendelín sa rozhodol že urobí Cilke oslavu poprosil Svetlanku aby zohnala nové barličky a upiekla malinový koláči s lesným ovocím . Vendelín uvaril čajík a pozvali všetky zvieratká , víly a škriatkov lesíka . Všetci sa na oslave zabávali a Cilka taktiež konečne bola po dlhom čase opäť šťastná .

Narodeniny

19.06.2015

Narodeniny Jedného krásneho dňa sa Vendelín zobudil , rozhrnul záclony a spoza nich vykuklo slniečko. Usmialo sa mu do izbietky . Vendelín mal narodeniny . Svetlanka sa rozhodla že mu usporiada oslavu . Z obchodíku zaobstarala darček a najkrajšie ozdoby ktoré mala Cyrilka . Našla novú spoločenskú miestnosť ktorú otvorila víla kvietkov ktorá sa volala Milka . V miestnosti [...]

Čarovná Čajovňa

18.06.2015

Za horami za dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial bol jeden lesík, pri tom lesíku stál malý ale neobyčajný príbytok . Býval v ňom škriatok, volal sa Vendelín. Malého Vendelína mali v lesíku ktorý bol taktiež čarovný všetci veľmi radi . V lesíku okrem Vendelína žili aj víly , škriatkovia, veveričky a rôzne iné zvieratká. Vendelín najradšej zbieral [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4180x
Priemerná čítanosť článkov: 1393x

Autor blogu

Kategórie

Archív